Hoe vouw je een kerstboom?

Hoe vouw je een kerstboom?

Servetten mogen niet ontbreken bij de aankleding van je tafel. Maar waar leg je deze op het bord, onder het bestek?
Wij vinden dit een beetje saai. De Zuid-Afrikaanse Skinny laMinx, waarvan wij keukentextiel verkopen, vouwde een mooie kerstboom. De perfecte decoratie voor je kersttafel vinden wij zelf. Hoe je tot deze kerstboom komt, zie en lees je hieronder.

Kerstboom vouwen

Servetten mogen niet ontbreken bij de tafelaankleding. In veel restaurants worden ze gevouwen tot waaiers, roosjes of worden ze neergelegd op een bord of onder het bestek. Een beetje saai vinden wij. 
Dat kan anders. De Zuid-Afrikaanse Skinny laMinx bedacht een andere vorm, eentje die vooral met kerst als decoratie de tafel kan versieren. De kerstboom als blikvanger was geboren.

Hoe vouw je een kerstboom?

De kerstboom is eenvoudig te vouwen. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je komt tot een mooi resultaat. 

Benodigdheden: vierkante servet.
Het gebruik van een linnen of katoenen servet zorgt voor een stevige boom. Het gebruik van een patroon zorgt voor een verrassend resultaat. Zoals de servetten in combinatie met de tafellopers van Skinny Laminx.  

1. Dubbelvouwen servet
Leg het servet uitgevouwen plat voor je neer op tafel. Vouw de stof in de breedte naar je toe. Vouw het vervolgens van rechts naar links voor een tweede keer dubbel.

2. Draaien servet
Draai het servet een kwartslag zodat het met de losse punten naar je toe ligt. 

3. Omvouwen punten
Vouw de vier punten één voor één naar achteren. Let op dat je de punten niet helemaal op elkaar vouwt maar een kleine strook stof ertussen vrij laat.

4. Omkeren en naar binnen vouwen
Draai het servet in z'n geheel om. Pak de linkerkant van het servet, vouw deze naar rechts zodat de punt tegen de rechter zijkant aanligt. Doe dit ook met de rechterkant van het servet alleen de andere kant op.

5. Omkeren en draaien
Keer het servet om waarbij je alle gevouwen punten naar beneden wijzen. 

6. Omhoog vouwen
Vouw als eerste het bovenste punt voor de helft omhoog. Het tweede punt van de laag eronder vouw je zo dat het puntje onder de stof van de bovenste deel valt. Vouw ook de overige punten naar boven. 

Je kerstboom is klaar! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden